Helena Jäderberg bloggar om västgötska badsjöar, serietecknande, musik, islandshästar, veganmat, ölprovning, livets mening och icamaxi-mode.

måndag 16 juli 2012

Gräfsnäs

Gräfsnäs, några mil utanför Alingsås, var inte min utflyktsidé, utan något Nicke surrat om länge, med argumentet "Olle Ljungström bor ju där". Så idag drog vi dit. Hoppade av bussen nån hållplats för tidigt, men hittade snart ner till en superfin badplats vid sjön Anten,  gick förbi en bäck med en kvarn, och så borta på en gräsplan såg jag nån som stod med en fin häst. Det var visst hästpremiering där idag, bedömning av avelshästar. Stod och tittade på det ett tag, riktigt härliga nordsvenskar som gnäggade energiskt till varann. Även Nicke var entusiastisk, speciellt som vi såg filmen War horse igår kväll. 
Sen gick vi och köpte varsitt paket små sesamkakor och en lyxig rättvisemärkt läsk i informations-kiosken, och tittade på slottsruinen. Den var inte jätteimponerande, vi betalade inte det frivilliga inträdet, för det tyckte vi inte det var värt, men annars var det väldigt fint däromkring, och go sjöutsikt.
Badet var fantastiskt. Det blåste åt helt rätt håll, så vi var i och simmade rätt länge. Anten kommer nog hamna högt på årslistan. Sen gick vi runt ett tag tills bussen skulle gå, kollade på museijärnvägen (ska nog åka det ånglokståget nån annan gång), och dödade tid.

En utflykt till Gräfsnäs rekommenderas. C:a 2 timmar är lagom att spendera där, om man som vi håller ett icke stillesittande tempo. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar