Helena Jäderberg bloggar om västgötska badsjöar, serietecknande, musik, islandshästar, veganmat, ölprovning, livets mening och icamaxi-mode.

tisdag 3 juli 2012

Födelsedagsmusikerna

Nån gång i höstas började vi med att lyssna på födelsedagsbarn varje dag. Det finns ett par bra sidor som listar detta, kändisars födelsedagar och musicians birthdays. Så är det bara att snoka upp artisterna eller deras band på Spotify. Idag t.ex. fyller Vince Clarke från Erasure år, nån i Barenaked Ladies, nån i Boyzone, och en hel drös med artister jag aldrig hört talas om och just nu utforskar.

Det ger en rätt stor variation på ens musiklyssnande, ganska lärorikt också, och lite spännande varje dag. Ibland är det flera bra på samma dag, då är det gött, andra dagar är det helt hopplöst, bara one hit wonders,  italienska smörsångare,  fåniga punkpopband och trista rockgubbar.  Idag verkar rätt hyfsad hittills. Taylor Dayne, vad kan det vara? Aha, hon som sjunger Nickes gamla favoritlåt "tell it to my heart". Aaron Tippin då? Klassisk countrygubbe. Lite mysig. Japanskan Minami Keisuke finns inte på spotify, Steph jones däremot, 29 år, introt till hans hit låter precis som Take on me, men jävligt mycket sämre låt. Usch vilket smör. Nä, sätter på nån svensk, Peter Tägtgren, bandet Hypocrisy. Hårda grejer, kanske inte riktigt i min smak, men grattis ändå Peter, 42 år idag. 

Så kan man lyssna på de här och hoppas att de har det bra på sin födelsedag, fast en del har redan dött, som Laura Branigan (hade nån 80-tals-hit), hon skulle ha fyllt 55 idag, men fick en hjärnblödning och dog i sömnen för åtta år sen.


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar