Helena Jäderberg bloggar om västgötska badsjöar, serietecknande, musik, islandshästar, veganmat, ölprovning, livets mening och icamaxi-mode.

torsdag 5 juli 2012

Lerums nattliv

Igår var en fin dag. Red ut i skogen en skön sväng med bästa hästarna och Kerstin, mötte sen Nicke på stan och vi stack bort till Delsjön och badade. Kanske årets bästa svenska dopp hittills. Så kände vi för en öl nånstans, och Nicke drog med mig till sitt gamla hak oopsy daisy på Hisingen. Där var det inte så kul, så vi spelade biljard på ett annat ställe och tog en öl till. Det var roligare. Gick in till stan över bron för att ta 22.17-tåget, men vi var ännu inte helt färdiga med kvällen, utan kände att just exakt nu var det faktiskt läge att ta en öl i LERUM på vägen hem. Jonsered, Stenkullen och Norsesunds krogliv har vi utforskat redan, men aldrig Lerums.

Väldigt lugnt och skönt var det i Lerum. Restaurangen Le Rum var stängd. Pizza-kebab-krogen var stängd. Thai-kina-haken var stängda. Kändes inte helt lovande, men målmedvetet klev vi vidare mot Aspedalen, nog fanns det väl nåt efter vägen där? Stängt. Alldeles lugnt och tyst överallt. och tågen går bara en gång i timmen nu om julikvällarna. Nicke tyckte vi skulle gå tillbaka till Lerum station för att döda tid, men jag vägrade, gick hellre vidare mot Aspenäs camping i så fall, kanske att där åtminstone fanns en liten campingkiosk där man kunde köpa en folköl och en delicatoboll. Så vi fortsatte gå bredvid motorvägen och järnvägen och kom till sist till en camping där vi gnällde en stund över hur omysigt det såg ut att ha husvagnarna uppställda så nära motorvägen. Det fanns såklart ingen kiosk där, men när vi gått tillbaka till Aspedalens station var det i alla fall bara en kvart tills tåget gick.

Lerums nattliv uppfyller inte den moderna livsstilsbloggens högt ställda krav och får därmed betyg 1 av 10.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar