Helena Jäderberg bloggar om västgötska badsjöar, serietecknande, musik, islandshästar, veganmat, ölprovning, livets mening och icamaxi-mode.

söndag 19 augusti 2012

Västra bodarna triathlon 2012

Det var stor uppslutning till loppet i år. Våra deltagare Andersson och Jäderberg uppvisade både iver och nervositet, men kunde nöjt konstatera att det var samma bana som förra året, förutom något längre simsträcka. Så stod hela gänget uppställda på bryggan som nästan tippade över, och loppet gick igång. Andersson fick en bra start, Jäderberg gick det sämre för och hon hamnade i en låst och trängd position till en början. Hon gillade dock att banan var längre, då det gav chans att avslappnat simma i den takt hon ville när fältet glesats upp något, och där hämta in lite. Förra årets segrare på herrsidan stod för årets tabbe då han drog iväg som en raket och simmade runt en båt man inte alls skulle simma runt.
Både Andersson och Jäderberg kom iväg bra i cyklingen, och höll ett jämnt och bra tempo. Det stod sig dock inte helt i årets tuffa motstånd. När löpningen påbörjades låg Andersson näst näst sist bland herrarna, med de sista flåsande i nacken efter sig större delen av löploppet. Det blev en tuff slutspurt som Andersson med sin psykiska styrka vann, och därmed förbättrade han sin placering jämfört med förra året - näst näst sist i stället för näst sist, och han förbättrade även sin tid med c:a två minuter.
Jäderberg hade ett långsamt byte från cykel till löpning (ny taktikplan behövs inför nästa år) och blev där omsprungen av förra årets silvermedaljör, som var i toppform detta lopp. Uppförsbackarna som följde blev tunga för Jäderberg. I skogen blev hon ikappsprungen av en ny upcoming stjärna som hon i vägskälen sportsmannamässigt guidade åt rätt håll. De två hade sedan ett jämnt lopp med omväxlande ledning, men Jäderberg visade sig ha mest krafter kvar och vann kampen den sista sträckan mot mål. Då hade det redan för längesen sprungit in ett par vältränade tjejer som hon inte sett röken av, så hon missade medaljplats denna gång och slutade fyra (av elva startande), något hon var mycket nöjd med, med tanke på motståndet, och det faktum att hon förbättrade sin segrartid från fjolåret med ungefär tre och en halv minut.

Våra hjältar har ikväll firat sin bragd med öl och hembakt pizza och en skitdålig svensktysk deckare på tv.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar