Helena Jäderberg bloggar om västgötska badsjöar, serietecknande, musik, islandshästar, veganmat, ölprovning, livets mening och icamaxi-mode.

söndag 19 augusti 2012

Formkoll inför Västra bodarna triathlon

Stor spänning råder denna dagen för Västra bodarnas årliga triathlonlopp. Våra atleter Andersson och Jäderberg har slipat på sin formtopp sedan förra året och är nu mer laddade än någonsin.

Triathlon har som bekant tre moment, simning, cykling och löpning, och däremellan ska bytena ske snabbt och smidigt.

Jäderberg är guldfavorit på damsidan. Förra året stod hon som relativt ohotad segrare, men det ryktas om ett större motstånd i år, och Jäderberg har en del svagheter. Hon har med sin dykoförmåga svårt att få till en bra start, så trots att hon är en god simmare och har bytt ut fjolårets bromsande ballongshorts mot ett par bättre badbyxor riskerar hon att ligga långt efter när simningen avslutats. Det hoppas hon kunna kompensera med ett snabbt byte inför cyklingen, och sedan en väl avvägd cykelrunda och en löparrunda som förmodligen kommer att gå fortare än förra året. Hon har nämligen tränat löpning tiotalet gånger under sommaren till skillnad från förra årets noll gånger, och har nya skor från Intersport.

Andersson är vass i starten och på cyklingen, hans största orosmoment är löpningen, men även han har lagt viss tyngdpunkt på detta moment i träningen, och hoppas att de nya skorna inte har två meter långa skosnören som går upp och hänger och slänger som förra året. Genom att under gårdagskvällen äta tio ostamackor löper han viss risk att fastna i dopingkontrollen, så vi håller tummarna för att nivåerna ligger precis under den tillåtna gränsen.

Våra deltagare förbereder sig denna förmiddag genom avslappnande aktiviteter som att se på film. Eventuellt kan en kort promenad och några simtag för att kolla av dagens vattentemperatur vara en bra förberedelse. Tävlingscyklarna av märket Monark och Solhaga ska förstås också ses över och pumpas med exakt rätt mängd luft. En lättare pastalunch planeras att intas c:a två timmar innan loppet.

Vi återkommer med resultat, analys och intervjuer efter loppet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar