Helena Jäderberg bloggar om västgötska badsjöar, serietecknande, musik, islandshästar, veganmat, ölprovning, livets mening och icamaxi-mode.

lördag 11 augusti 2012

Pizzan på Algarve


 

Det finns en pizzeria i Malmö som heter Algarve. Den pizzerian är en sån pizzeria som får en vegan och en vegetarian att ta en snabb omväg via Malmö på väg hem från Karlshamn, bara för att gå dit och käka innan tåget. Pizzan där är så fin att det värker i hjärtat bara att tänka på den. 

På bilderna syns en vegetarisk kebabpizza, och en vegankrubb.se (spenat, vitlök, ruccolia, vegkyckling) med vegan-bearnaissesås. De har typ 10-15 olika vegetariska gourmetpizzor som man kan få med svingod perfekt smält veganost.
Den vegan som aldrig fått chansen att gå dit ännu har sitt livs höjdpunkt kvar att uppleva. Själv bodde jag jättenära i ett och ett halvt år, men det dröjde innan jag fattade det, och sen blev det sorgligt att flytta bara av den anledningen. 

Moderna livsstilsbloggens topp 4 lista över pizzerior 2012:

1. Pizzeria Algarve, Kirseberg, Malmö
2. Zorbas, Grekisk restaurang på Väddö med fin pizzafyllning av grillgrönsaker.
3. Pizzerian i Hindås. Chutney på pizzan och jättesnäll personal. Perfekt efter 4 mils cykling.
4. Kellys i Gbg. Fin veganpizza med sås, men oftast sjukt lång väntetid, och lite för små.   

2 kommentarer:

  1. What about Old Corner? De har ju tzay...

    SvaraRadera
  2. Old corner är inte alls ett dumt ställe, men det som saknas för den fulländade veganpizzan är osten. Tror det står på menyn att det är ost på pizzan, men det är inget som märks...

    SvaraRadera